Köpvillkor


PRISER
Priserna är i svenska kronor och inkluderar gällande moms, för närvarande 25%.Vi reserverar oss för prisändringar i tryckt material på grund av ändrad moms eller onormalt stora förändringar i valutaläget eller inköpspriser. Vi reserverar oss också för uppenbara fel i priserna som uppstått vid inläsning av prisfiler. Prisändringar kan också ändras på vår e-handel innan de träder i kraft I realtid. Priserna på vår e-handel kan skilja sig från priserna i butik.

BETALNING
Alla varor betalas med något av de vanligaste kontokorten, Swish, faktura eller Delbetalning. 

Faktura. 

Villkor för Resurs faktura finner ni här

Åldersgräns

För köp av Luftvapen måste kunden ha fyllt 18 år för att få handla hos batofiske.se. Personer som är under 18 år kan beställa i godkänt samråd med dennes målsman. Karlskrona Båt & Fiskecenter AB ansvarar ej för beställningar genomförda av minderåring utan målsmans samtycke.

AVGIFTER

Fraktkostnad från 0kr upp till max 400kr beroende på storlek på paket.Vid leverans till orter där fraktbolaget ej är representerade kan en extra avgift tillkomma. I dessa fall kontaktas kunden innan leverans.Fraktkostnaden är specifiserad på orderbekräftelsen. Vid betalning mot faktura gäller 14 dagars kredit. Ingen fakturavgift tas ut.Vid betalning mot faktura förbehåller vi oss rätten att ta en kreditupplysning. Ej uthämtade paket faktureras med 420:-. 

Beställningar över 500kr levereras avgiftsfritt och fraktfritt inom Sverige(gäller ej kylskåp o spisar och leverans till företag via styckegods).

KONTOKORTSKÖP
Ditt kortnummer och giltighetstid skickas krypterat till oss genom Posten betalväxel. Vi gör namn- och adresskontroll. Namn och adressuppgifter måste vara identiska med kortutfärdarens register. Kortet är personligt och du kan därför inte handla på exempelvis din make/makas kort eller kort som är registrerade på företag.
Vi accepterar Visa och Mastercard.

LEVERANSTID & LAGER
Normalt levereras Ditt paket inom 1-7 arbetsdagar. Under högsäsong kan leveranstiden bli något längre. Lagersaldo kan skilja mellan webbshop och fysisk butik då vi levererar från flera ställen.

TRANSPORTSÄTT
Levereras till servicepoint som är anslutet till  DHL . Du får en avi via SMS samma dag som paketet anländer. I normala fall är paketet framme inom 1-3 arbetsdagar. Under högsäsong kan leveranstiden bli något längre. Om paketet överstiger 150cm eller 20kg, skickas paketet med styckegods direkt till leveransadressen. Man blir då kontaktad av fraktbolaget och kommer överens om en tid för leverans. Batterier skickas alltid separat med styckegods.

LEVERANSBEVAKNING
Vi förbehåller oss rätten att restnotera eller annullera beställningar på varor som är slut i lager. levererar, utan extra kostnad, så snart den inkommit på vårt lager. Om en vara restnoterats av oss, har du rätt att avbeställa varan.

PERSONUPPGIFTER
Karlskrona Båt & Fiske AB är ansvarig för de personuppgifter som du lämnat till oss. Dessa uppgifter kommer att användas för att kunna behålla vår kundrelation och till marknadsföringsändamål. Vill Du göra någon ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret gör Du det lättast genom att skriva till oss.

Vi förbehåller oss rätten att göra en kreditupplysning om ordersumman överstiger 5000kr.

ÅNGERRÄTT / ÖPPET KÖP
Enligt distansavtalslagen har man som konsument rätt att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att man tagit emot varorna. Vi på Karlskrona Båt & Fiske tillämpar Ångerrätt/Öppet köp i 30dagar. Varorna skickas då till oss tillsammans med oförstörd originalförpackning. 

Tågvirke och trappräckslina och produkter på metervara i kapade längder går inte att returnera och omfattas inte av ovanstående ångerrätt eller öppet köp.

Vid retur av elektronik från Garmin, Lowrance och Humminbird får ej de påsar och förpackningar i orginalförpackningen öppnas utan måste vara obrutna vid retur.

Fraktavgift, returfrakt  och eventuell klarna-avgift  omfattas dock inte av detta och återbetalas ej.

REKLAMATIONER 
Felleverans
Skulle vi leverera fel antal eller fel vara är vi angelägna om att Du meddelar oss så snart som möjligt, så att vi får rätta till felet. Fellevererade varor skickas i oskadat skick och i originalförpackning. Maila oss så skickar vi över en retursedel.

RETURER

Om du har beställt fel vara eller inte vill ha den vara du beställt gäller 60 dagars öppet köp. Sänd tillbaka paketet i oförstörd orginalförpackning. Skicka inte paketet till något ombud eller utlämningställe dom blir ej uthämtade utan går åter till avsändare.OBS paketet måste skickas till butiken!!

GARANTIER
Vi lämnar 1 års garanti på våra varor om inget annat anges, dock med undantag för förbrukningsvaror (t.ex. batterier). Garantin gäller om någon vara, trots normal användning, skulle gå sönder. Garantin gäller från inköpsdatum och omfattar reparation av fabrikations- och materialfel. Garantisedel eller kvitto skall uppvisas/medfölja vid garantianspråk.
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

TRANSPORTSKADOR
Vi står för alla skador, som kan uppstå vid transport till kunder. Om Du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall Du omedelbart anmäla detta till DHL eller transportören. Om dessa ej åtager sig skadeansvaret, skall Du kontakta oss. Om retursändningen väger mer än 20 kilo, kontakta då alltid oss: johan@batofiske.se. Vid retur från kund till oss, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

RETURER/FELKÖP
Packa returvaran väl i originalförpackningen och ring eller maila oss så skickar vi en retursedel.RETURERLämna in den på närmaste DHL service point. inte mot postförskott eller efterkrav. Bifoga även en felbeskrivning/returorsak.
När en vara returneras till oss så får Du som kund bekosta returfrakten.

För av oss fellevererade varor återbetalas returfrakten via posten eller sätts in på önskat konto (om ni inte fått returedel via oss). Ersättningsleveransen sker naturligtvis helt utan kostnad för Dig.

Om du har köpt fel vara. (tex fel storlek på en jacka) Returnera varan till oss och meddela vilken vara du vill ha istället. Frakten på returen och den nya varan betalas av dig som kund.  

Hälsningar

Karlskrona Båt & Fiske / Johan


Om du har någon fråga är du alltid välkommen att skriva, ringa eller e-posta dina frågor till oss. Mer information hittar du också i konsumentköplagen och under fliken kontakt