Fiskespön

Är du på jakt efter ett fiskespö? På Båt & Fiske hittar du spön som hjälper dig mot en god fiskelycka. Bland vårt noggrant utvalda sortiment hittar du modeller från varumärken som Shimano, Westin, Daiwa, SvartZonker och RenzStein. Här hittar du allt från spinn-, haspel- och flugspön till precis allt däremellan! 

När du handlar på Båt & Fiske får du schyssta priser, snabb leverans och 30 dagars öppet köp. Hitta ditt fiskespö redan idag!


Mer om våra fiskespön

Fiskespöt är den viktigaste delen av din fiskeutrustning. Vilken typ av fiskespö som är mest lämplig för dig beror på vilken typ av fiske du kommer att ägna dig åt, samt vilken typ av rulle du föredrar. Nedan kan du läsa mer om fördelarna med olika typer av fiskespön.

 

Typer

 

Spinnspön

Ett fiskespö som vanligtvis används tillsammans med multirullar eller inkapslade rullar. Är framförallt användbar till spinnfiske, men används även till trolling, vertikalfiske och havsfiske.

 

Haspelspön

Har en hängande rulle vilket ger en låg tyngdpunkt vilket resulterar i att dina kast får en fin, naturlig pendling. En annan fördel är att haspelspön ger en minimal risk för trassel i jämförelse med multirullar. Ett populärt val vid fiske av exempelvis abborre och havsöring!

 

Jerkbaitspön

Det bästa valet vid jerkfiske. Det används ofta vid fiske av gädda och där man fiskar med beten som inte har en egen gång. Här jobbar man med en teknik där man rycker hem betet samtidigt som man vevar. På så sätt får betet en sida till sida gång vilket får det att efterlikna en skadad fisk.

 

UL-spön

Är som ett haspelspö, men är kortare och kan kasta ännu mindre och lättare beten. Ett bra val om du exempelvis fiskar öring i en mindre bäck.

 

Flugspön

Här använder man en speciell kastteknik och används främst för att diska ädelfisk som lax, öring, röding, harr och regnbåge. På senare år har det även blivit allt vanligare vid fiske av gädda och abborre.

 

Dropshot- & vertikalspön

Dropshot är en teknik som kan vara väldigt effektiv när du fiskar abborre. Vertikalspö är populärt om du vill fiska från båten eller på annat sätt där linan går i vertikal riktning mot vattnet.

 

Metspön

Ett väldigt bra val för nybörjare. Fungerar utmärkt vid fiske på en brygga när du metar abborre. Ett perfekt sätt för att få barnen att börja tycka om fiske!

 

Teleskopspön

För dig som vill kunna fiska när du exempelvis vandrar eller reser och har ont om utrymme. En typ av fiskespö som tar så lite plats att de till och med går att ha färdigriggade i väskan/ryggsäcken. 

 

Vi hjälper dig

Båt & Fiske – av fiskeälskare, för fiskeälskare. Vi har över 30 år i branschen och hjälper dig gärna med tips och råd inför ditt val av fiskespö. Hör gärna av dig till oss vid frågor på 0455-15060 så vägleder vi dig till ditt perfekta val.